Wie zijn wij?

Chr. Muziekvereniging ‘Concordia’ Drachten

 

Concordia is een enthousiaste fanfare die is opgericht in 1922. Op dit moment heeft Concordia ongeveer 30 leden, jong en oud, die elke week muziek maken.

 

Sinds 2001 staat Concordia onder leiding van dirigent Durk Krol. Durk zijn kracht zit in opleiden van jeugd en hij zorgt ervoor dat er met plezier muziek gemaakt wordt.

 

Dankzij zijn inspanningen telt de muziekvereniging inmiddels weer 10 jeugdleden en is het gelukt om in het najaar van 2017 weer een jeugdorkest op te starten.

 

Concordia laat jaarlijks meerderen keren van  zich horen bij onder andere: kerkdiensten, Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, concoursen/festivals en ieder jaar wordt er een verrassend donateursconcert gegeven.

 

Elk jaar zet Concordia zich in om via schoolprojecten de jeugd op de basisscholen te laten kennismaken met blaasmuziek. We zijn er trots op dat veel kinderen (en hun ouders) op deze manier de weg naar onze vereniging vinden!

  

Heeft u belangstelling kom dan gerust een keer langs  op de repetitieavond. We repeteren op maandagavond van 19.30 – 21.30 uur in MFA de Bouwen aan de Klaverweide te Drachten.